Call Us : +123-456-789

Visgerechten

Home  >>  Visgerechten

Vis is een veelzijdig ingrediënt. Het heeft zijn eigen karakteristieke smaak, daarbij komt dat er veel verschillende soorten zijn en allemaal met hun eigen smaak. Vis valt goed te combineren met aardappels, in een ovenschotel, met rijst of pasta. Om de smaak tot zijn recht te laten komen gebruikt men diverse technieken, belangrijk is dat in acht wordt genomen of de smaak goed bij de vis past. Dit kan door te marineren, te bedekken met saus of gewoon rauw te eten. Bekende vissoorten zijn:\r\n-Forel\r\n-Schol\r\n-Zalm\r\n-Inktvis\r\n-Haring\r\n-Paling\r\n-Kabeljauw\r\n\r\nVisgerechtenVis is erg gezond en het wordt aanbevolen minstens twee keer per week vis te eten. Dit heeft te maken met de gezonde vetzuren die de vis bevat. Hoe dieper de vis heeft geleefd hoe gezonder de vis. Bij Gasterij De Blauw Hand lukt dit gegarandeerd, dagvers en veel keus. Visgerechten worden over de hele wereld gegeten. Vis kan als tussendoortje worden gegeten, bijvoorbeeld de oerhollandse zoute haring of kibbeling met ravigottesaus. Natuurlijk smaakt vis heerlijk bij het avondmaal.\r\n

Recept: Visovenschotel

\r\nAantal personen: vier\r\n\r\nIngrediënten:\r\n-1 Moot verse zalm\r\n-Een bakje (300g) Noorse garnaaltjes\r\n-400g Aardappelpuree\r\n-200g Doperwten\r\n-200g Wortelen (Parijse)\r\n-Ui\r\n-Boter om in te vetten\r\n-1 bekertje Creme fraiche\r\n-1 ei\r\n\r\nBereidingswijze:\r\nZet de elektrische oven op 200 graden Celcius. Vet een ovenschaal in. Snij de zalm in gelijke blokjes. Bak het even aan in de koekenpan. Voeg de Noorse garnaaltjes, de doperwten en wortelen toe. Snipper de ui en voeg ook deze toe. Even alles kort bakken. Voeg nu ook de Creme fraiche toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Doe de inhoud van de koekenpan in de ovenschotel. Verdeel hierover de aardappelpuree. Kluts het ei en bestrijk de aardappelpuree, zodat deze mooi goudbruin kleurt. Zet 30 minuten in de oven.