Pastagerechten: lekker, makkelijk en veelzijdig.\r\nEen specialiteit van Gasterij De Blauwe Hand.\r\nPasta is er in allerlei soorten en maten. Verschillende vormen en smaken. Denk aan:\r\n-Macaroni\r\n-Spaghetti\r\n-Penne\r\n-Farfalle\r\n-Volkoren\r\n-Pesto\r\nEn nog veel meer. Behalve dat er veel verschillende soorten pasta zijn, valt pasta met ontzettend veel dingen te combineren. Er zijn zo veel pastagerechten te bedenken. Het combineert lekker met traditioneel gehakt, pittige kip of wat dacht u van heerlijke vis. Bijna elke groente is lekker bij pasta, maar ook zeker groenten en vruchten die we minder vaak eten. Zoals: Courgette, paprika, tomaten en aubergine.\r\n
Recepten
\r\n
Pasta Carbonara
\r\nVoor een traditionele pasta Carbonara heb je niet veel ingrediënten nodig. In veel Nederlandse keukens wordt er nog al eens room aan toegevoegd. Een echte Italiaan zal dit nooit doen.\r\n\r\nAantal personen: vier.\r\n\r\nIngrediënten:\r\n-400g Spaghetti\r\n-125g Spek in reepjes\r\n-100g Pecorino (Schapenkaas)\r\n-1 Ei (Groot)\r\n\r\nBereidinsgwijze:\r\n\r\nKook de pasta volgens aangegeven bereidingswijze. Meestal acht minuten voor gedroogde pasta. Bak de spekjes in een koekenpan. Rasp de Pecorinokaas en zet deze klaar. Klop het ei los en voeg de kaas hieraan toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.\r\nGiet de pasta af en laat deze uitlekken. Doe de pasta bij de spekreepjes in de koekenpan. Voeg het kaas en eimengsel toe en roer dit goed door de pasta. Door de hitte van de pasta zal dit de ei doen stollen en de kaas doen smelten. En klaar is je pasta Carbonara!\r\n\r\nVariatietips: Bovenstaande recept is echt de basis van een pasta Carbonara, je kunt naar smaak allerlei andere variaties proberen. Voeg een gesnipperd uitje toe voor een zachte ondertoon of vervang de spekreepjes eens door hamblokjes.