Kipgerechten: licht, gezond en vooral lekker\r\nKip is een magere vogelsoort. De neutrale smaak is erg geliefd in de keuken, omdat het met zoveel smaken te combineren valt. Je komt het in elke keuken over de hele wereld tegen:\r\n-Franse Proveçaalse kip\r\n-Amerikaanse Buffalo Wings\r\n-Japanse Yakitori met kip\r\n-Chinese Kantonese kippenvoeten\r\n-Italiaanse pasta met kip\r\n-Nederlandse kippenbouten\r\n\r\nIn Nederland wordt veelal kipfilet, kippenbouten, drumsticks en kipschnitzel gegeten. Door gebruik te maken van de verschillende onderdelen van de kip en deze te combineren met kruiden, saus en verschillende bereidingswijze maak je de lekkerste kipgerechten. Kip smaakt lekker met gebakken aardappeltjes, rijst en pasta. Kip is heerlijk om te bakken en grillen of wat dacht je van een hele kip uit de oven.\r\n
Recept:
\r\nKippendijen van de grill. Dit is het meest malse stukje van de kip. Gebruik kippendijen waar het bot al uit gehaald is. Mocht je geen grill of grillpan hebben. Dan kan je het ook maken in een koekenpan, let wel dat je dan niet de unieke grillsmaak krijgt.\r\n\r\nAantal personen: vier\r\n\r\nIngrediënten:\r\n-Olijfolie\r\n-8 Kippendijen\r\n-Honing\r\n-Barbecuesaus (soort naar eigen smaak)\r\n\r\nKwast de kippendijen in met barbecuesaus. Dek ze af en zet twee uren in de koelkast zodat de saus in het gevogelte kan trekken. Haal het na twee uur uit de koelkast. Kwast het nog een keer in met saus. Doe een scheutje olijfolie in de grillpan of op de grill en bak de kip aan beide kanten mooi bruin en van binnen gaar. Zet het vuur iets zachter en kwast ze aan beide kanten in met honing. Laat elke ingesmeerde kant nog een minuut bakken. Niet langer anders verbrand de honing. Serveer met witte rijst, bijvoorbeeld pandan of basmati en smullen maar!\r\n\r\nProef meer heerlijke variaties bij Gasterij De Blauwe Hand.